Dom s komorou alebo bez?

Vyberáte si projekt domu a neviete sa rozhodnúť, či zvoliť projekt s komorou alebo bez? Nasledujúci článok vám pomôže túto dilemu vyriešiť. Prezradíme vám, čo všetko vám komora prinesie a tiež to, čo robiť, ak sa pre ňu nerozhodnete.

Kam umiestniť komoru

Najvhodnejšie miesto pre komoru je v blízkosti kuchyne. Mali by do nej viesť dvere priamo z tejto miestnosti alebo z priľahlej chodby. Vstup z chodby navyše komoru ochráni pred prienikom tepla z kuchyne.

Keďže budete komoru využívať na skladovanie potravín, vhodné je, aby sa nachádzala v chladnejšej časti domu. Ideálna poloha je preto smerom na sever. Pre zabezpečenie optimálnej vlhkosti by sa mala dať komora vetrať.

Police do komory

Aby boli všetky veci v komore prehľadne uložené, budete potrebovať regály. Na trhu nájdete mnoho praktických riešení. Na výber máte kovové alebo drevené regály alebo police. Ak dbáte o dokonalé dizajnové zladenie jednotlivých prvkov v dome, môžete vybrať rovnaký materiál, ako máte v kuchyni.

Do komory si okrem toho môžete dokúpiť úložné boxy, košíky a uzatvárateľné nádoby. Na voľné steny môžete umiestniť háčiky na vešanie. Vybavenie komory vyberajte tak, aby ste čo najlepšie využili celý priestor. Ak je to možné, premyslite si vopred, čo všetko v nej budete chcieť skladovať a vybavenie tomu prispôsobíte.

Ako ukladať veci v komore

Do komory môžete okrem potravín uložiť aj iné veci. Samozrejme, s ohľadom na jej veľkosť. Môžete sem uložiť napríklad málo používané rozmerné hrnce a drobné kuchynské spotrebiče, ktoré by vám inak zaberali miesto v kuchyni.

Pri ukladaní vecí dodržiavajte pravidlo: najviac používané potraviny patria dopredu. Zároveň si ich poukladajte na police približne vo výške očí. Ťažké potraviny ako napríklad fľaše minerálky patria na zem alebo najspodnejšie police. Ak to priestor dovolí a v komore máte aj iné veci ako potraviny či kuchynské potreby, uložte ich na horné police. Na najvyššie miesta uložte predmety, ktoré používate najmenej často. Napríklad cestovné tašky a kufre, ktoré potrebujete len pri ceste na dovolenku.

Potravinová skriňa

Ak si vyberiete projekt domu bez komory, myslite na to pri návrhu kuchyne. Súčasťou kuchynskej linky by v takomto prípade mala iste byť potravinová skriňa. Na jej umiestnenie sa tiež dá využiť iný priestor. V poschodovom dome napríklad miesto pod schodmi. V prízemnom bungalove sa často dá nájsť potrebný priestor na chodbe v blízkosti kuchyne.

admin

Webstránka:

www.lacne-domy.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@lacne-domy.com