Čo vám prinesú predokenné rolety

Chrániť interiér domu pred nadmerným slnečným žiarením je potrebné počas celého roka. Možností tienenia je pritom niekoľko. V dnešnom článku sa zameriame len na jednu z nich — predokenné rolety.

Predokenné rolety

Predokenné, alebo inak nazývané aj vonkajšie rolety, sa vyrábajú z hliníka alebo plastu. Hliník je  predpokladom ich stability a dlhej životnosti. Plast je o niečo menej odolný, ponúka však lacnejšie riešenie. Predokenné rolety dobre odolávajú vetru, pôsobeniu slnka i mrazu. Lamely roliet vypĺňa polyuretánová pena, ktorá zvyšuje ich izolačnú schopnosť. Vonkajšie rolety tak v lete zabránia prehrievaniu interiéru a v zime znižujú únik tepla smerom von. Používatelia tohto typu tienenia tiež oceňujú schopnosť vonkajších roliet tlmiť zvuky z okolia. Nemusíte sa obávať ani hlučnosti pri zaťahovaní. O tichý chod sa starajú štetinky na koncoch lamiel.

Predokenné rolety umožňujú plynule regulovať intenzitu svetla aj celkom zatemniť interiér. Chránia tiež sklá okien pred dažďom, vetrom i prachom a zvyšujú bezpečnosť domu. Niektoré modely sa dajú dokonca uzamykať.

Spôsob ovládania

Vonkajšie rolety ponúkajú niekoľko možností ich ovládania. Môžete sa rozhodnúť pre manuálne zaťahovanie a vyťahovanie pomocou popruhu alebo šnúry. Ak hľadáte maximálny komfort, môžete rolety ovládať diaľkovým ovládačom. Ovládanie s elektrickým pohonom je možné aj pomocou tlačidla. Pokiaľ chcete mať inteligentnú domácnosť, iste investujte do kompatibilných modelov.

Doplnky k vonkajším roletám

Predokenné rolety si môžete objednať aj spolu s integrovanou sieťou proti hmyzu. Sieť je pritom na pohybe rolety nezávislá a ovláda sa ručne. Budete však potrebovať väčšiu schránku pre šnúru alebo popruh a dvojité vodiace lišty.

Zvoľte si svoj dizajn

Vonkajšie rolety sa vyrábajú v rôznych dizajnoch. Budete si tak môcť vybrať ten, ktorý pasuje k farbe vašej fasády, okien či plotu. Na výber máte rôzne dekóry s imitáciou dreva a viacero farebných odtieňov.

admin

Webstránka:

www.lacne-domy.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@lacne-domy.com