Záhrada — vizitka vášho domu

Záhrada je považovaná za akúsi vizitku domu. No nielen to je dôvod, prečo sa o jej vzhľad majitelia domov tak veľmi starajú. Záhrada je miesto, kde môžete stráviť veľa krásnych chvíľ s rodinou a užívať si pokojný relax. Prinášame vám niekoľko tipov pre jej skrášlenie.

Štýlové posedenie

Miesto, kam sa s radosťou usadíte, aby ste si odpočinuli alebo sa zabavili s priateľmi, by nemalo chýbať v žiadnej záhrade. Môžete si ho urobiť na terase, v altánku alebo si na záhrade vytvoríte samostatnú terasu. Plochu pod posedenie môžete vysypať štrkom alebo si nábytok položíte na drevenú konštrukciu. Štýl nábytku vyberajte podľa celkové ho štýlu exteriéru. Aby sa vám aj počas horúcich dní dobre odpočívalo, nezabudnite na tienenie.

Niečo pre deti

Ak máte deti, vytvorte im priestor, ktorý bude patriť len im. Ihrisko priamo na záhrade môžu tvoriť hojdačky, šmykľavka, pieskovisko aj malý záhradný domček alebo iné prvky. Na detské ihrisko vyberajte miesto, na ktoré dobre dovidíte z terasy alebo aj kuchyne či obývacej izby. Máte už väčšie deti? Iste ich poteší záhradná hojdačka, na ktorej si posedia so svojimi priateľmi alebo mini ihrisko na loptové hry.

Záhradné jazierko

Medzi prvkami záhrady asi nie je nič, čo by viac priťahovalo pozornosť, ako záhradné jazierko. Ak máte dostatočne veľký pozemok, záhradnému jazierku už nič nestojí v ceste. Na realizáciu si môžete kúpiť hotové plastové jazierko alebo si ho vytvoríte svojpomocne.

Dekorácie, ktoré zaujmú

Dojem zo záhrady dopĺňajú dekorácie. Na výber máte mnoho riešení od využitia dobových predmetov, ktoré nájdete na povale starých rodičov, až po moderné doplnky do záhrady. Veľmi pekne vyzerajú netradičné drevené kvetináče ale aj kvetináče z pneumatiky či starej krhly. Ponuka možností je naozaj rozmanitá. Môžete si zaobstarať záhradnú studňu, miniatúrny domček, malú fontánu alebo osvetlenie v štýle petrolejok.

Vyvýšené záhony

Vyvýšené záhony šetria váš chrbát pri starostlivosti o kvety či zeleninu, no nielen to. Záhrade dodajú celkom nový štýl. Pri každom dome tiež veľmi pekne vyzerajú ovocné stromy, ktoré navyše obohatia váš stôl o chutné domáce vitamíny.

Záhradné chodníky

Úlohou chodníkov nie je len vytvoriť miesto, po ktorom môžete chodiť bez toho, aby ste šliapali na trávnik. Ak ich vhodne navrhnete, stanú sa výrazným estetickým prvkom. Na vytvorenie štýlových chodníkov môžete využiť drevo, staré tehly alebo kamene.

Ohnisko alebo krb

S príchodom jesene ale tiež počas jarných mesiacov sa vám iste bude žiadať posedieť si vonku pri sálajúcom ohni. Obľúbeným prvkom v záhrade sú preto ohnisko alebo krb. V lete ich iste radi využijete na grilovanie s priateľmi.

admin

Webstránka:

www.lacne-domy.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@lacne-domy.com