Akú garážovú bránu si vybrať?

Keďže garážová brána tvorí jeden zo vstupov do domu, mala by byť v prvom rade bezpečná. Okrem toho by mala ladiť s farbou fasády a tiež sa prispôsobiť priestorovým možnostiam v garáži či na dvore. Poradíme vám preto, na čo si dať pozor pri výbere, aby presne vyhovovala vašim možnostiam.

Typ garážovej brány

Na výber máte niekoľko typov garážových brán - rolovacie, posuvné, sekčné, dvojkrídlové alebo výklopné.

Sekčné brány sa pri zatváraní zasúvajú pod strop a sú vhodné pre väčšinu garáží. Obľúbené sú aj vďaka cenovej dostupnosti. Na rovnakom princípe fungujú aj posuvné garážové brány, ktoré sa ale zasúvajú na bočnú stenu z vnútornej strany. Najviac miesta vám ušetria rolovacie brány. Tie sa zrolujú do kazety či boxu nad vchodom do garáže podobne ako roleta.

Na trhu sú v ponuke aj výklopné brány. Ich veľkou výhodou je cenová dostupnosť a jednoduchá konštrukcia. Brána sa vyklápa pod strop a pri otváraní potrebujete počítať s voľným priestorom pred garážou. Klasikou sú dvojkrídlové brány, ktoré vyzerajú ako rozmernejšie dvojkrídlové dvere. Taktiež ide o jednoduché a lacné riešenie.

Vlastnosti garážovej brány

Garážová brána by mala byť hlavne bezpečná. Základom zabezpečenia voči nežiadúcemu vniknutiu by mal byť kvalitný uzamykací mechanizmus a prípadne aj alarm. Ešte dôležitejšia je vaša bezpečnosť. Každá brána na elektrický pohon by mala byť vybavená minimálne pádovou brzdou a poistkou pretrhnutia pružín. Pri ručnom ovládaní je potrebná mechanická zarážka, ktorá môže byť použitá ako poistka aj pri elektricky ovládaných bránach.

Využívate garáž ako dielňu, alebo z nej vedie vstup do domu? Potom by vás mali zaujímať aj tepelno-izolačné vlastnosti brány. Tie závisia od hrúbky lamiel a ich výplne. Dobrú izoláciu dokážu poskytnúť lamely vyplnené napríklad polyuretánovou penou. Ponuky sa samozrejme môžu líšiť v závislosti od výrobcu. Bránu by ste si mali objednávať u renomovaných výrobcov, ktorý môžu ponúknuť 10 ročnú záruku, odbornú montáž a overený, bezpečný výrobok. Garážové brány je možné vyrobiť aj na mieru presne podľa vašich potrieb.

admin

Webstránka:

www.lacne-domy.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@lacne-domy.com