Spálňa – vaša útulná oáza

K dobrému spánku prispieva pocit domova a pohodlia. Príjemnú atmosféru si preto môžete dotvoriť pomocou rôznych prírodných materiálov, textilu alebo farieb. Prinášame vám niekoľko tipov, ktorými si útulnú spálňu zariadite aj u vás doma.

Prírodné materiály

Prirodzená štruktúra prírodných materiálov je vítanou dekoráciou v každom interiéri. Najviac využívaným materiálom je drevo. Do spálne ho môžete priniesť napr. v podobe poličiek, nábytku, dekorácií či lampy. Veľmi pekne vynikne i ako rámik na obrazy alebo zrkadlo. Okrem neho môžete siahnuť aj po vlne a koži. Pekne vyniknú ako poťahy na kreslo alebo čalúnenú stoličku.

Textil do spálne

Pri zariaďovaní spálne hrajú kľúčovú úlohu textilné prvky. Nie sú nimi len obliečky a koberce, moderným textilným prvkom spální je tzv. čalúnená stena. Ide o čalúnený obklad steny pri posteli, ktorý zmäkčí a osvieži studený vzhľad maľovky. Ďalšími textilnými prvkami môžu byť poťahy a deky. Umiestnite ich na posteľ a okrem ochrany jej povrchu pred prachom a zašpinením, budú tiež peknou dekoráciou. Na záver ku všetkému pridajte zopár vankúšov. Môžete sa pritom vyhrať s kombináciami vzorov, farieb i tvarov podľa vášho vkusu.

Prineste do spálne farby

Pastelové farby sú do spálne najlepšou voľbou, pretože sú jemné a málo rušivé. Ak chcete kráčať ruka v ruke s modernými trendami, siahnite po koralovej, svetlosivej alebo marhuľovej. Namiesto farby môžete zvoliť aj tapetu. V tomto prípade si však vyberajte tie s menšími vzormi, ktoré nebudú pôsobiť veľmi hekticky, ale upokojujúco. Pri výbere farieb je najlepšie zvoliť si dva až tri odtiene, ktoré spolu ladia a podľa nich vyberať všetky dekorácie, posteľnú bielizeň či iné textílie.

Vytvorte ticho a pokoj

Spálňa by mala byť miestom, v ktorom sa stratíte pred hlukom okolia a každodenných povinností. Preto by ste z nej mali odstrániť všetky rušivé vplyvy, a to najmä počítač, tablet či mobilný telefón. Ak potrebujete mať telefón pri sebe, nastavte si na ňom aspoň spánkový režim, ktorý stlmí všetky hovory až do času, ktorý si zvolíte. V spálni by sa nemal nachádzať ani televízor. Aj keď možnosť pozrieť si film či inú reláciu z pohodlia postele vyzerá lákavo, je dokázané, že televízor znižuje kvalitu spánku.

admin

Webstránka:

www.lacne-domy.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@lacne-domy.com