Ako vybrať detské ihrisko do záhrady

Každé dieťa sa rado hrá. O to viac, ak sa môže hrať vonku. S detskými kĺzačkami a preliezačkami je o zábavu vždy dobre postarané. Detské ihrisko si môžete zaobstarať aj do vlastnej záhrady. Kým deti sa budú na dvore dobre baviť, vy ich budete mať pod kontrolou bez obáv o ich bezpečie.

Zvážte svoje priestorové a finančné možnosti

Pred samotnou kúpou detského ihriska by ste si mali stanoviť maximálnu sumu, ktorú ste ochotní do neho investovať. Na základe stanovenej sumy si môžete potom vyberať z riešení rôznych cenových kategórií. Majte však na pamäti, že by ste nemali šetriť na úkor kvality. Koniec koncov bezpečnosť vašich detí je prvoradá.

Tiež zvážte, koľko priestoru máte na záhrade k dispozícii. Detské ihrisko si vyžaduje dostatok miesta, nesmie byť v blízkosti bazéna, záhradného jazierka ani iných vodných plôch. Tiež by malo byť v dostatočnej vzdialenosti od cesty, i keď sa táto nachádza za plotom. Určite oceníte, ak budete mať na ihrisko dobrý výhľad aj z domu, aby ste deti mohli kontrolovať kým nie ste s nimi vonku.

Detské ihrisko bude potrebovať dostatok priestoru a malo by byť vhodne oddelené od ostatných prvkov exteriéru. Dôležitý je tiež počet a druh atrakcií, ktoré chcete dieťaťu postaviť. Čím viac miesta máte k dispozícii, tým väčšie ihrisko si môžete zaobstarať.

Vek a preferencie detí

Ihrisko zaobstarávate pre svoje deti. Ich názor na výber jednotlivých prvkov je preto veľmi dôležitý. Spýtajte sa ich preto, akú zostavu by si priali. Zvyčajne sa detské ihrisko do záhrady skladá z hracej veže, pieskoviska a šmýkačky. Ďalšími komponentmi môžu byť hojdačky, preliezačky, bazéniky a rôzne vonkajšie hračky.

Dbajte na bezpečnosť ihriska ako celku, ako aj jeho jednotlivých komponentov. Hračky by mali byť ošetrené proti UV žiareniu. Nezabúdajte tiež, že deti rastú a vekom sa menia aj ich preferencie. Čo sa im páči dnes, nemusí sa im páčiť o pár rokov. Vhodným riešením je zostava, do ktorej môžete časom pridávať nové komponenty.

Detské ihrisko a jeho materiály

Vyberať si môžete tiež na základe materiálu. Samotné detské ihrisko nájdete na trhu v plastovom alebo drevenom prevedení. Šmykľavky sa vyrábajú z kovu alebo plastu. Pozor však na plechové šmykľavky, ktoré sa môžu na slnku ľahko rozpáliť. Tento materiál je vhodný len do tieňa.

Pri výbere materiálu zohráva svoju rolu aj čas, ktorý ste ochotní venovať údržbe ihriska. Drevo aj kov je potrebné pravidelne ošetrovať a natierať. O plast sa nebudete musieť starať, je však menej odolný. Pri výbere plastového ihriska si preto dajte pozor na jeho kvalitu a tiež schopnosť odolávať poveternostným vplyvom.

admin

Webstránka:

www.lacne-domy.com

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@lacne-domy.com